FAQ  •  Search  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 AdhocToUSB for CFWs: 5.03 GEN-->6.60 ME/PRO/GOD(UPDATED) View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Mon Jul 16, 2012 4:43 pm Reply with quoteBack to top

Add what I mean, the loopback adapter?
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Mon Jul 16, 2012 4:49 pm Reply with quoteBack to top

Kai itself.
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 3:41 am Reply with quoteBack to top

Didn't help much. Sad
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Thu Jul 19, 2012 8:42 pm Reply with quoteBack to top

Could you post your kai config its located in Windows XP at C:\Documents and Settings\%user%\Application Data\Xlink Kai\KaiUserConfig.txt the folder might be hidden heres how you make it visible--> http://www.sevenforums.com/tutorials/394-hidden-files-folders-show-hide.html
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Jul 20, 2012 5:25 am Reply with quoteBack to top

# XLink Kai Engine Configuration
# Version 7.4.24

[KaiUserConfig]

# Username for automatic login
kaiUsername=*********

# Password for automatic login
kaiPassword=*********

# Use automatic login
kaiAutoLogin=0

# Use Web User Interface instead of GUI program
kaiWebUI=1

# Automatically launch Kai user interface
kaiLaunchUI=1

# User interface program name
kaiUI=kaiUI.exe

# Web UI Password
kaiHTTPPassword=!

# Web UI Skin
kaiSkin=!

# Automatically open chat
kaiAutoOpenChat=0

# Enable PSP Mode (Automatic SSID detection)
kaiPSPMode=1

# Disable sleep mode
kaiDisableSleep=0

# MBCS code page for asian character sets
kaiCodepage=0

# Language
kaiLanguage=en

# Enable port address translation
kaiPAT=0

# Set UDP port for peer-to-peer connections (0=random)
kaiPort=0

# Set UDP port for deep connections (0=disable)
# Do not enable this unless you are sure that you require deep resolution
kaiDeepPort=0

# Set TCP port for Web UI connections (connect with http://127.0.0.1:[portnumber]/)
# Default is 34522 - this does not need to be changed in most cases. You DO NOT need to forward this port in your router.
kaiWebUIPort=34522

# Use PSSDK or Winpcap
kaiLib=pssdk

# Autodetect Proxy Server
kaiProxyAutoDetect=1

# Proxy server IP address
kaiProxyServer=!

# Proxy server port
kaiProxyPort=0

# Network adapter (!=autodetect)
kaiAdapter=\Device\{444B63C7-17A3-4F8B-985C-9340A4432EF4}

# Automatically shut down engine after x minutes (0=never)
kaiTimeout=0

# Automatically shut down engine when UI closes
kaiUIClose=1

# Accept connections from user interfaces on other computers
kaiAcceptRemote=0
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Fri Jul 20, 2012 2:02 pm Reply with quoteBack to top

Change

# Enable PSP Mode (Automatic SSID detection)
kaiPSPMode=1 to 0 (zero means off)
and change

# Network adapter (!=autodetect)
kaiAdapter=\Device\{444B63C7-17A3-4F8B-985C-9340A4432EF4} to MS Loopback Adapter this should do it.

You can edit it via the text file or webbrowser (recommended).
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Sat Jul 21, 2012 4:27 am Reply with quoteBack to top

My laptop seems to identify the driver via that hash for some reason actually. The Bridge as well detects it as the hash with 'MS Loopback Driver' after it. When I set it to 'kaiadapter=MS Loopback Adapter', the ethernet adapter metric just sits at 'No traffic yet'. Regardless, still no luck. Sad
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Sat Jul 21, 2012 3:26 pm Reply with quoteBack to top

Go to your kai config and change

# Set UDP port for peer-to-peer connections (0=random)
kaiPort=0 to 30000

# Enable PSP Mode (Automatic SSID detection)
kaiPSPMode=1 to 0

# Use PSSDK or Winpcap
kaiLib=pssdk to winpcap

# Network adapter (!=autodetect) to MS Loopback
View user's profileSend private message
clodoveo12
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 24 Jul 2012
Posts: 3

PostPosted: Tue Jul 24, 2012 2:09 am Reply with quoteBack to top

Guys where do I get the adhoctousb plugin? I see that all the downloads links are removed for some reason?
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Tue Jul 24, 2012 6:16 am Reply with quoteBack to top

I tweaked the settings again, but now here's a double whammy for folks. I buckled and tried putting X-Link onto my Windows 7 desktop as well. Got to the same point of installing(with extra effort), x-link, drivers, bridge...the bridge works on the desktop too, but again, still no PSP detection from X-Link. Sad

Changing the Device to just 'MS Loopback' without any of the device header before it seems to force autodetect. I'm really lost at this point. Sad
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:24 pm Reply with quoteBack to top

A mystery indeed bridge detects your psp ok. Is your PSP detected by the PC so that you can add or remove stuff from your memstick pro duo ? Have you tried a different usb cable ? Does your Device Manager window looks like this ?--> http://s7.postimage.org/g4hhv9w61/Untitled.jpg?
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:52 pm Reply with quoteBack to top

Yes, on all accounts.
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 5:59 pm Reply with quoteBack to top

Just to make sure if its running and doing its job.
Click on the Start button and then on run. Type msinfo32. The System Information panel will show up. Choose Software Environment, then System Drivers. The entry "NPF" should appear there. If you launched a WinPcap application previously, the state should be running.
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 6:46 pm Reply with quoteBack to top

Yep. That's up and working.

Tbh, I'm really feeling like it's either the plugin on the PSP itself, or the communication with Kai and the Loopback at this point. Is it possible that the PSP B driver could be active while plugged in, yet not send loopback data through the USB?
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Thu Jul 26, 2012 6:52 pm Reply with quoteBack to top

Well i used the plugin but switched to adapter and my metrics show that everythings at 0 meaning no traffic at all, even though i am able to play. So dont put too much trust in the metrics of kai. Google for "Neur0n's psp stuff by Moz" and download the "adhoctousbv2 for 6xx" plugin and see if its the plugins fault or not. I forgot to mention have you tried ICS with the loopback ?--> http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/Using-ICS-Internet-Connection-Sharing
View user's profileSend private message
dyne923
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 13 Jul 2012
Posts: 15

PostPosted: Fri Jul 27, 2012 1:05 am Reply with quoteBack to top

....SUCCESS! It was the bloody plugin all along. That was the first time I came across the 18KB version of it, and only one other version would work without crashing. Woot! I feel good now. Time to test in Monster Hunter...
View user's profileSend private message
Darkzero077
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 01 Aug 2012
Posts: 2

PostPosted: Wed Aug 01, 2012 10:26 pm Reply with quoteBack to top

Would I beable to use this with 6.60 pro C?
View user's profileSend private message
giggyprince
Team XLink Moderator
Team XLink Moderator


Joined: 27 Feb 2011
Posts: 1206

PostPosted: Thu Aug 02, 2012 11:31 am Reply with quoteBack to top

Its highly likely but you would have to test it. The plugin you would need is the "adhoctousbv2 for 6.xx" google for "Neur0n's PSP Stuff by MOZ".
View user's profileSend private message
RaneXI
Kai Beginner
Kai Beginner


Joined: 06 Nov 2012
Posts: 1

PostPosted: Tue Nov 06, 2012 8:11 am Reply with quoteBack to top

where did all the download links go for the adhoctousb plugin go?! I can't find it anywhere on the interenet... I'm using 5.50 gen
View user's profileSend private message
SgtLegend
TX Server Nerd
TX Server Nerd


Joined: 27 Nov 2007
Posts: 5259
Location: Melbourne, AU

PostPosted: Tue Nov 06, 2012 12:32 pm Reply with quoteBack to top

RaneXI wrote:
where did all the download links go for the adhoctousb plugin go?! I can't find it anywhere on the interenet... I'm using 5.50 gen


Due to legal reasons we had to remove the download links, someone may still be keeping records of the files but its hard to say if they do still exist out there.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme by Daz :: All times are GMT